Info - Mia Johansson

Kuvaan pääasiassa häitä; potretteja sekä dokumentaarista kuvausta aamusta iltaan, mutta voit ottaa yhteyttä oli tarve sitten mille tahansa kuvaukselle. Olen ikuistanut myös muita perhejuhlia, kuten ristiäisiä/nimenantojuhlia ja syntymäpäiviä. Myös lapsikuvaukset, ylioppilas- ja valmistujaiskuvat, kihlajaiskuvat, huomenlahjat, henkilöstökuvat yms onnistuvat.


Alueinani ovat pääasiassa Kirkkonummi, pääkaupunkiseutu, eteläinen Suomi + Turun ja Tampereen lähiseudut. Myös muualle voi kysyä!


Kysy tarjousta niin mietitään yhdessä juuri teille sopiva paketti. Kuvat toimitetaan täydessä koossa helppokäyttöiseen nettigalleriaan, josta ne voi ladata itselle. 
valokuvaaja.miajohansson@gmail.com / 0415066648

Y-tunnus 2488043-6


Ajatuksiani hääkuvauksesta


Kun kuvaan häissä, voin todella sanoa olevani kutsumusammatissani! Rakastan taltioida ihmisten onnea heidän suurimpana päivänään. Persoonaltani olen enempi sivustaseurailija-tyyppiä ja monesti olenkin saanut kehuja siitä kuinka huomaamaton olen kuvatessani. Osaan kuitenkin tarvittaessa ohjeistaa ihmisiä esimerkiksi ryhmäkuvissa. Minusta on mahtavaa linssin takaa seurailla juhlien menoa ja mielenkiintoisia tilanteita, puhumattakaan miten upeita kuvia tanssilattialta saa. Liikutun joka kerta täysin vieraiden ihmisten häissä vaikka kuvittelen aina jo tottuneeni tähän työhön. Aamusta iltaan-kuvauspäivä on kuvaajalle rankka, mutta antoisa. Parasta valokuvauksessa on kun todella saa luoda tarinaa.


Milloin on paras hetki ottaa potretit? Kiireetöntä taitaa olla ennen vihkimistä jolloin on myös mahdollista ottaa suositut First Look-kuvat. Mutta jos pari haluaa nähdä toisensa ensimmäistä kertaa vasta vihkimisessä, voi vieraille järjestää kuvauksen ajaksi jotain ohjelmaa ettei heille tule tylsää odotellessa. Usein tunti riittää kuvaukseen, mutta parasta on jos aikaa liikenee lähemmäs kaksikin tuntia. Silloin on mahdollista rauhassa ja ajan kanssa käyttää eri lokaatioita ja ideoita. Mutta jos aikaa ei yksinkertaisesti ole enempää, myös puolessa tunnissa selviää potreteista. Jos näen ulkona illalla upean valon tai tunnelmallisen iltahämärän, pyydän paria vielä muutamaan lisäkuvaan. Usein nämä illasta otetut kuvat ovat huomattavasti rennompia. Toimittamieni potrettikuvien määrä on suoraan sidoksissa aikaan joka on ollut käytettävissä. Useimmiten tulee 20-60 potrettia, jotka ovat peruskäsiteltyjä. Muutamaan kuvaan saa toivoa haluamaansa erikoiskäsittelyä.

Kuinka paljon kuvia tulee päivästä? Riippuen hieman kuvauspäivän pituudesta, ohjelmasta, yksityiskohdista yms, noin 300-600. Kaikkiin tehdään peruskäsittely. Pyrin ottamaan jokaisesta vieraasta kuvan tai useamman ja taltioin kaikki yksityiskohdat mitä suinkin vain löydän.


Entä juhlapaikka, riittääkö tunnelmavalaistuksessa valo kuvaajan kannalta? Käytän tarvittaessa erittäin valovoimaista objektiivia jolla saa kauniita kuvia hämärämmässäkin juhlatilassa. Pimeän laskeuduttua käytän nopeaa reagointia ja tarkkoja kuvia vaativissa tilanteissa himmennettyä salamaa, jolloin kuvat ovat yhdistelmä vallitsevaa valoa ja täytevaloa. 


Aina kun vaan mahdollista, tapaan parin ennen hääpäivää. Jos välimatkaa on paljon, myös puhelinpalaveri käy. Tutustumme hieman, käymme läpi toiveet, päivän kulun, muut tärkeät asiat ja saatte tilaisuuden kysyä kaikkea mitä vaan mieleen tulee. Mikäli kyseessä on pelkkä potrettikuvaus, useimmiten sähköpostiviestit tai puhelinpalaveri riittää. Googlesta tai Pinterestistä voi halutessaan kerätä inpsiraatiokuvia. En niitä suoraan kopioi, mutta saan hieman käsitystä toivomastanne tyylistä. Toivottavasti tästä pienestä koosteesta oli hyötyä kuvausasioiden pohtimiselle!

Ota yhteyttä

Powered by SmugMug Log In