Mia - Mia Johansson

Olen 29-vuotias kirkkonummelainen valokuvaaja, mutta myös asunut Helsingissä suuren osan elämästäni. Olen opiskellut Kuusamon Kansanopistossa valokuvauslinjalla, ja aloittanut opinnot Pekka Halosen akatemiassa, mutta lapsen saamisen ja muuton takia opiskelut jäivät kesken ja sen jälkeen olen itseoppinut valokuvaajaksi.

Kuvaaminen on kuulunut elämääni yli 10 vuoden ajan. Tyyliini kuuluu vallitsevan valon käyttäminen aina kuin vain mahdollista ja luonto on suurin inspiraation lähteeni, toisaalta myös urbaanit maisemat kiehtovat. Olen todellinen esteetikko ja pyrin löytämään kaikesta jotain kaunista ja ikuistamisen arvoista. Voimauttavat kuvat ovat aina olleet itselle tärkeä selviytymistyökalu hankalissa elämäntilanteissa ja se on myös parhaita fiiliksiä mitä tiedän, saada joku toinen tuntemaan itsensä kauniiksi hyvien kuvien avulla.

Kuvissa pidän kirkkaista ja syvistä väreistä, sävyjen harmoniasta, mutta rakastan myös mustavalkoista. Aloitin kesällä 2014 hääkuvausten tekemisen. Lisäksi kuvaan erittäin mielelläni myös henkilökuvia niin aikuisista kuin lapsistakin, eläimiä ja oikeastaan ihan kaikkea mahdollista. Vapaa-aikani kuluu tyttäreni, luonnon, puutarhan, ystävien, musiikin, hevosten ja koirani parissa.

Powered by SmugMug Log In